Az ünnepek után a száraz kenyérnek is lehet egy új esélyt adni és a megmaradt sonkát, sajtot egyebeket felhasználva egy finom ételt tehetünk a családi asztalra. Nézzük nálunk mit is adott a hűtő:
A kenyeret sakktáblára szeleteltem, egyik irányban megvajaztam a vágásokat, arra merőlegesen pedig mehetnek a finomságok.
Megfőztem 4 tojást, apróra vágtam szalonnát, sonkát, szalámit, sajtot és lilahagymát. Közben a sütőt 180 fokra kapcsoltam.
Miután megtöltöttem az egész cipót, rájöttem, hogy nem fér bele az összes finomság, ezért mellé tettem őket. Természetesen mindent pergamenpapírra tettem, hogy ne égjen meg.
Végül, hogy ne legyen száraz, vajat szeleteltem a tetejére, reszelt sajtot és finomra vágott friss petrezselymet szórtam rá.
Süssük 20-25 percig lefedve, majd további 15 percig fedetlenül, és hagyjuk a tetejét addig sülni, amíg a sajt aranyszínű nem lesz.
És ennyi az egész.
Jó étvágyat!
Minden, amire a kerti konyhában a kemencézéshez és a grillezéshez szüksége van:
www.pecmaniak.store