Véleményem szerint nem én vagyok az egyetlen, aki szereti az egy tálban elkészíthető egyszerű ételeket. A csirkecombos paella egy eredeti spanyol paella recept az ízlésünkre, és könnyen hozzáférhető összetevőkre módosítva. Biztosan nem fogja megbánni, ha megpróbálja. Ezt a mennyiséget 60 cm paella-ban állítjuk elő, és legalább 15-20 adagra számolható, de természetesen kissebb mennyiséget akár egy tárcsán is elkészíthetünk belőle.
Amire szükségünk lesz 15-20 főre:
60 cm átméröjű paella tál
60 cm-es fedő vagy még egy paellatál hogy le tudjuk fedni.
Hozzávalók:
2,5 kg csirkecomb filé
30 dkg zsir
25 dkg füstölt húsos szalonna
60 dkg sárgarépa
50 dkg petrezselyem
20 dkg zellergumó
50 dkg cékla
60 dkg vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
70 dkg friss paprika lehetöleg több szinű
50 dkg paradicsom
3 db friss chili paprika
1 kg cukkini
1 kg rizs
0,5 lit paradicsomlé
2 dl fehér bor
Só
Bors
Paprika
Őrölt kömény
Elkészítése:
Először a zsirt megolvasztjuk. A szalonnát félig megpiritjuk a zsirban, és hozzá tesszük a hagymát.
Mikor már kicsit megpirult, mehet hozzá a fokhagyma.
Félrehúzzuk a hagymát és a tálba tesszük a csirkehúst kicsit a húst megpiritjuk.
Füszerezés után felöntjük a borral és hozzátesszük a kockára vágott céklát.
Aztán mehet a kockára vágott paradicsom, sárgarépa, zeller és petrezselyem.
Amikor a zöldségek félig megpuhultak, hozzátesszük a szines paprikákat és a chilit.
Néhány perc összekavarás után a paradicsomlevet elkeverjük 2 liter vizzel és felöntjük vele a paellát.
Amikor ujra forrásba kerül hozzá keverjük a rizst és a cukkinit, aztán lefedjük.
3-4 percenként érdemes megkavarni, nehogy odaégjen amikor a rizs felszivja a vizet.
Rizstől függően kb 15-20 perc után levesszük a tűzről, de még kb negyed órát hagyjuk hogy teljesen szivja fel a rizs a folyadékot.
Látványnak is gyönyörű de az ize felejthetetlen mindenkinek a társaságban.
Sok sikert és jó étvágyat!